Sambal Goreng Tahoe Kemangi & Pumpkin Ale van Brouwerij Noordt
Dit heerlijke gerecht is met een verrassende Thaise basilicum sambal. Dit past heel goed bij de kruidige en aardse smaken van de seizoensspecial van Brouwerij Noordt, de Pumpkin Ale.
Recept:
Sambal Goreng Tahoe Kemangi
Ingrediënten:
Zonnebloemolie om in te frituren plus extra
1 blok tofu
1 ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
5cm verse gember, geschild
2 eetlepels tomatenpuree
150gr Sambal oelek
100gr Gula djawa of bruine basterdsuiker
1 bosje kemangi (Thais basilicum)
1. Verwarm de olie in een frituurpan of gietijzeren braadpan tot 180 graden.
2. Snijd de tofu over de breedte in plakken van ongeveer 1,5cm dik. Snijd deze plakken tweemaal diagonaal door zodat je per plak vier driehoekjes overhoudt.
3. Frituur de tofu in etappes goudbruin en krokant. Laat deze uitlekken op keukenpapier en zet apart.
4. Maal in een vijzel of foodprocessor de ui, knoflook, gember en tomatenpuree tot een gladde boemboe.
5. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en bak de boemboe 5 minuten. Voeg de sambal oelek en gula djawa of bruine suiker toe en laat het geheel op matig vuur een paar minuten karameliseren.
6. Snijdt ondertussen het bosje kemangi fijn. Zet het vuur uit en meng de kemangi door de sambal.
7. Voeg als laatste de krokante tofu toe en meng het geheel totdat alle tofu bedekt is met de sambal.
8. Schenk de koude Pumpkin Ale in je glas.
Wij zeggen: cheers en Selamat Makan!