Over LocalCraftbeer Agency

LocalCraftbeer Agency is ontstaan in maart 2021. Dankzij de liefde voor de speciaalbierwereld, de jarenlange ervaring bij brouwerij Lowlander Beer en vervolgens de samenwerkingen met de Rotterdamse brouwers voor de 010 Craftbox is begin 2021 het idee ontstaan. 

Sinds mijn vertrek bij Lowlander in augustus 2020 heb ik door heel Nederland meer dan 25 brouwerijen bezocht. Ik zag met eigen ogen hoeveel kwaliteit er te vinden is op het gebied van speciaalbieren en vooral ook hoeveel mooie verhalen er verteld worden. Veel van deze bieren en verhalen bereiken slechts een klein gedeelte van Nederland, vaak is dit in de eigen regio van de brouwerij zelf. 

Dit is waarom ik op het idee kwam om een agentschap te beginnen waarbij ik meerdere Nederlandse brouwerijen vertegenwoordig in West en Zuid Nederland. Hierbij kies ik voor brouwers die al jaren bezig zijn en die al kwaliteitsbieren brouwen. Door mijn ervaring en netwerk in West en Zuid Nederland wil ik de aangesloten merken laten groeien in deze regio.

De 8 brouwerijen waarmee ik ben begonnen zijn: Baxbier uit Groningen, Oersoep uit Nijmegen, Van Moll uit Eindhoven, Dutch Bargain uit Groede (Zeeland), Eiber Bier uit Den Haag, Vet & Lazy, ROTT. Brouwers en Kaapse Brouwers uit Rotterdam.  

Cheers,

Joris

Joris Zwamborn