Over LocalCraftbeer

In augustus 2020 is de stap gezet om LocalCraftbeer te beginnen, een webshop met de beste lokale speciaalbieren, bierpakketten en thuisborrelpakketten. Vanuit de ervaring, kennis en interesses van oprichter Joris Zwamborn is het idee ontstaan. 

Omdat er meer thuis gewerkt en geconsumeerd wordt door Nederlanders is er een sterke behoefte ontstaan voor webshops die producten aan huis bezorgen. LocalCraftbeer zal in deze behoefte voorzien door bierpakketten en thuisborrelpakketten aan te bieden zodat er alsnog thuis genoten kan worden van mooie speciaalbieren en producten. Met LocalCraftbeer is de keuze gemaakt om alleen lokale bieren en lokale borrel producten te verkopen. Op deze manier worden de Nederlandse micro brouwerijen gesupport en kunnen zij LocalCraftbeer weer ondersteunen door samen te werken op het gebied van bijvoorbeeld marketing/promoties en evenementen. Door enkel lokale en binnenlandse producten aan te bieden en alleen met Nederlandse leveranciers te werken wordt geprobeerd de Co2 uitstoot zo beperkt mogelijk te houden. 

Foodpairing
Op het gebied van ‘Beer & Foodpairing’ zal met LocalCraftbeer (wanneer het weer mogelijk is) op verschillende mooie locaties in Nederland beer & foodpairing evenementen georganiseerd gaan worden. Hierbij worden de mooiste gerechten, in samenwerking met lokale chefs, gecombineerd met bijpassende speciaalbieren. In de pakketten van LocalCraftbeer zal ook Foodpairing terugkomen, denk hierbij aan toffe recepten van lokale chefs. Hierbij zal samengewerkt gaan worden met lokale Horeca ondernemers. 

010 Craftboxen
Eind 2020 is in samenwerking met de 4 meest toonaangevende Rotterdamse brouwers - Brouwerij Noordt, Kaapse Brouwers, Vet & Lazy en Rott.Brouwers - de 010 Craftbox gelanceerd. Hiervan worden 3 varianten aangeboden: de 010 Craftbox Classic met 8 bieren, de 010 Craftbox XL Editie met 12 bieren en de 010 Craftbox XXL Editie met 8 bieren en een selectie van de lekkerste Rotterdamse bites. Een mooi begin project van LocalCraftbeer!

LocalCraftbeer als onderneming probeert zich continu te ontwikkelen op alle vlakken en staat altijd open voor feedback. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben schroom niet contact op te nemen via info@localcraftbeer.nl. 

Cheers,

Joris

Joris Zwamborn