Ayam Besengek & Vet & Lazy - Dubbel Wit Zomerfit

We combineren een Dubbel Wit Zomerfit (Witbier) van Brouwerij Vet & Lazy uit Rotterdam met een heerlijk Indonesisch kipgerecht gemaakt door De Toko

Het bier zit vol met Indonesische kruiden waardoor dit uitstekend bij dit gerecht past. Door de zachte tonen en kruiden van dit tarwebier komen de kruidige en spicy smaken van dit gerecht goed tot hun recht. 

Recept: 

AYAM BESENGEK

Ingrediënten

Zonnebloem olie
8 kippendijen met vel en bot
1 ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 theelepel trassi
1 eetlepel sambal oelek
2 theelepels gemalen korianderzaad
1 theelepel gemalen komijnzaad
1 theelepel gemalen laospoeder
1 theelepel kurkuma 
1 eetlepel kemiripasta
2 theelepels bruine suiker
2 stengels citroengras
2 salamblaadjes
6 limoenblaadjes
1 eetlepel tamarinde pasta 
500ml Kokosmelk 
Zout en peper

1. Zet een grote braadpan met de olie op het vuur en bak de kippendijen rondom goudbruin. Haal ze uit de pan en leg opzij. 

2. Maal in een vijzel of foodprocessor de ui, knoflook, trassi, sambal, korianderzaad, komijnzaad, laospoeder, kurkuma, kemiripasta en bruine suiker tot een gladde boemboe. 

3. Fruit de boemboe 5 minuten in de pan tot hij begint te geuren. Voeg dan het citroengras, de laurier, het limoenblad en de tamarinde pasta toe en bak even mee.

4. Voeg de kippendijen toe aan de pan, bak deze 2 minuten mee en voeg dan de kokosmelk toe en breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Laat de kip ongeveer 45 minuten gaar sudderen tot de saus iets ingedikt is.

5. Schenk de koude Dubbel Wit Zomerfit van Vet & Lazy in je glas.

 

Wij zeggen: proost en Selamat Makan! 

 

Vet & Lazy - De Toko

Vet & Lazy Dubbel Wit Zomerfit | De Toko